30 Nisan 2015 Perşembe

Yippie Hey - 3D Type Collection

Yippie Hey - 3D Type Collection http://bit.ly/1bFPhEH

Posted by Etapes on 30 Nisan 2015 Perşembe

Ben de “Yamuk okul” mezunuyum:

















Bahçe öğretmeni Lois’in işi kesinlikle çöpleri toplamak değildi. Onun işi çocukların birini öldürmemesini sağlamaktı sadece.

Farkındaysanız kendime göre kitapları bulmuş olmanın sevinciyle yazıyorum. Her ne kadar absürt sürreal gözükse de aslında zıvanadan çıkmış dünyamızın gayet gerçekçi bir minyatürü Yamuk okul. Şimdi anlıyorum ki bir sürü komik kitap ve okul serisinin kaynağı burası.
Yazarımız Louis Sachar ödüllü, önemli bir yazar, sitesin de de göreceğiniz gibi çocuk hadisesini gayet yakından tanımış ve kedisi de 54 doğumlu bir çocuk. Çukurda kitabı sekiz milyon satmış, çocuk edebiyatında önemli bir yeri var. Kitapçılarda bulunmuyor interneten bulup almak lazım...

Bu seride birçok tuhaflık peş peşe gele biliyor veya bunu çocuğuma tavsiye etsem pedagojik olarak cehenem de yanar mıyım diye düşünürken, altı yaşında çocukların neleri seyrettiğini hatırlayınca onların bu tuhaflıkları fındık fıstık gibi tükettiklerini esas bizim normlarla sorunları olduğunu hatırlıyorum.

Louis Sachar kendisi de eğitim işinde yedek öğretmen olarak çalışmış ve sonra da yazarlık hastalığına yakalanmış. O andan beri beri günde iki üç saat yazmadan duramıyor.

Biraz kitaplarda ki dehasından örnek vermek istiyorum:

Bütün öğrenciler evcil hayvanlar getirmişlerdi Stephen’ın hayvanı yoktu. O yüzden portakal getirmişti. Portakalı kaçmasın diye kafese koymuştu. Todd ise küçük kardeşi ise Raphe’i getirmişti. Sıra Ron’a gelip hayvanını tanıtması istenince “köpek” dedi önündeki kediyi severek. Bayan Jewls omuz silkti ve “peki” dedi.

Bu kitapları yıllar önce almış ve kütüphanemin dehlizlerine yerleştirmişim. Onları yeniden keşvetmem bunca zaman alması acaba kimin suçu diye düşündüm düşündüm aklıma bir isim gelmedi.

Seride ki “okul” sevgisizliği o kadar dürüst ki insan dünyanın her yerinde öğretmenler müdürler çocuklar aynı şeyleri yaşıyor herhalde diye düşünüyor derin derin ufka bakarak. İlk okul birde be lisede okulu bırakmaya kesin kara vermiş ama uygulayamamış biri olarak bu firar edilemeyen kurumları sivilceler kurumadan bir an önce bitirmek gerekiyor.

Louis Sachar olayı şöyle özetlemiş “Okul kapanınca çocukları başka okullara dağıttılar hem de birinden korkunç okulara “ bu sayfada altı çizilmiş köşesi kıvrılmış yapraklarıyla zihinime kazımaya çalıştım.

Pedagoji takıntımızı atmamız için örnek olabilecek başka bir paragrafı (masalı) yazarak karşınızdan tüylü şapkamı kolumla kocaman bir daire çizerek çıkarıyor, limanda bekleyen Wasa gemime doğru yol alıyorum.

“Çok güzel bir gündü. Kokarca’yla annesi ormanda yürüyüşe çıkmışlardı. ‘merhaba, Kokarca’ dedi. Çizgili sincap Charlie. ‘Merhaba, Charlie’ dedi Kokarca. ‘Gel buraya, Kokarca,’ diye seslendi annesi. Kokarca aceleyle annesinin peşinden gitti. Bir yola geldiler. Kokarca birden daha önce hiç duymadığı bir ses duydu. Gökgürültüsü gibi bir şeydi. İnsanların kullandığı bir araba hızla üzerine doğru geliyordu! Dikkat et! Diye bağırdı annesi. Kokarca yolun ortasında durup hızla gelen arabaya baka kaldı. Daha önce hiç araba görmemişti. Annesi onu tam zamanın da çekip kurtardı. O kurtuldu, ama ne yazık ki annesi ezildi. Kokarca ‘anneciğim, anneciğim diye hıçkırdı durdu, ama annesinden yanıt alamadı. Annesi ölmüştü.”

Louis Sachar



Meksika esntisi

köpeklerin depresyonu











AHA AHA AHA

The life of a painter.

Posted by Patron of the Arts on 29 Nisan 2015 Çarşamba

29 Nisan 2015 Çarşamba

Karanlığın Uykusu‏




Horasan: Sleep of the Darkness

Curated by Marcus Graf
30 April - 6 June 2015
Pi Artworks Istanbul, İstiklal Cad. Mısır Apt. 163/4 Beyoğlu
Horasan brings a new perspective to assemblage in his upcoming solo show Sleep of the Darkness at Pi Artworks Istanbul. His preceding exhibition entitled When The Time Comes(2014), at Pi Artworks London branch, was the first comprehensive presentation of the artist’s work with photo collage. New work exceeds the limitations of collage techniques such as cut and paste, shredding and weaving.


Sleep of the Darkness, 2015, mixed media
Horasan is compelled by his resentment of our desire to consume, constructing works from what he refers to as ‘residue’, ‘waste’, ‘stuff we don’t use but continue to save’. Resulting sculptures and works on canvas address feelings of immobility and accumulation, emanating a heavy distain. This time found objects are drenched in black, becoming a unified mass of capricious forms.
The artist challenges both himself and the viewer with by coating each work in a compound substance he devised through lengthy research and significant testing. Its chemical composition resembles that of a fluid used in mummification. The works offer un-calculated and subconscious relationships between objects and ideas. His process, which imitates that of painting, passes control from the artist’s hands to his material and back again, as he manipulates its composition throughout production.


Untitled, 2015, oil on canvas
Alongside his well-known paintings, he has often produced collages using his own photographs. Within this new body of work, Horasan has allowed his painting practice to be influenced by his work as a collage artist. For Sleep of the Darkness the artist places various black and white cut-out forms, which are recognizable as from his paper collages. Horasan first prepares a paper collage, and later paints it in a hyper-realistic manner. He creates a great illusion, and refers so to the relativity and subjectivism of any idea or image of reality.
A surprising installation, in which Horasan intrudes upon and re-interprets an architectural model, anchors the exhibition. Creating a dark city, dense with high apartment blocks, he injects a sense of irony into this image of contemporary urban life. The viewer can sense that something has gone wrong in this quiet city: “Full of concrete… We enter further and further into darkness.”


Horasan graduated from Marmara University’s Faculty of Fine Arts, Department of Graphics in 1986. His background in design and graphics has influenced his artistic style, and he works across a wide range of media, from oil and pastel to drawing and print. His colourful and often collage‐style works are iconic for their exploration of both physiological and psychological space, drawing on the grotesque, on Pop culture influences and real life. Last year, the artist made solo shows at Pi Artworks London and Yallay Gallery, Hong Kong. Since 2008 Horasan represented by Pi Artworks and his works have been presented at the international art fairs such as The Armory Show (New York), Art Dubai, Contemporary Istanbul, Scope Basel, Marrakech Art Fair and Artinternational by the gallery. The group exhibitions he participated include: “Istanbul Modern-Bahrain” at Bahrain National Museum (2013), “Contemporary Art from Turkey” at Museo Comunale d’Arte Contemporanea (Italy, 2010), “İstanbul Next Wave” at Martin-Gropius-Bau  (Berlin, 2009), “New Works, New Horizons” (2009) and “Intersecting Times” (2007) at Istanbul Modern, “On the Frontiers of Experience”  (2005) and “Thief City” (2005) at Akbank Sanat. Horasan’s work can be found in international private and public collections, including those of Istanbul Modern, Turkey and the Sharjah Art Museum, UAE.


Pi Artworks was founded by Yeşim Turanlı in 1998 in Istanbul and for the past 17 years, has been introducing Turkish and international artists to the primary market. Since its founding, Pi Artworks has been committed to showcasing the best of Contemporary Turkish and international art to Istanbul's growing art scene, alongside providing an international platform for its roster of artists to showcase their work. The gallery is located at the famous historical Mısır Apartmanı in Istanbul and in October 2013 Pi Artworks London opened on 55 Eastcastle Street, in the heart of London's bustling Fitzrovia.
Horasan: Sleep of the Darkness
Pi Artworks Istanbul

Mısır Apartmanı 163/4 No:13 Kat:4 İstanbul

April 30th – June 6th, 2015

10.00 – 19.00 (Except Sundays)
For press information and images, please contact:
Eda Derala: ed@piartworks.com
Tuğba Esen: te@piartworks.com
+90 212 293 71 03


Horasan: Sleep of the Darkness

Curated by Marcus Graf
30 April - 6 June 2015
Pi Artworks Istanbul, İstiklal Cad. Mısır Apt. 163/4 Beyoğlu

YES!


Francis Bacon

Rendering......

Rendering......

Posted by Animation-boss.com on 28 Nisan 2015 Salı

en küçük çocuğun bulduğu icad tam benlik :))

Fakirlik ne zaman tarz olacak acaba?











sonsuz aşk

#viernes #13

Posted by Andres Campo on 13 Mart 2015 Cuma

28 Nisan 2015 Salı

Japon kuşlarım (henüz uçamıyorlar)

#draw #artline #skech #BW #illustration #art #ıd

Işıl Dirican (@etejer) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

Lina Žutautė

okul öncesi hallerimiz (ama biz hep yerde otururduk arkolojide)

Sketch in New York MET ......Chien Chung Wei博物館的雕像,有一種讓人無法抗拒的誘惑.....-_-

Posted by Chien Chung-Wei on 27 Nisan 2015 Pazartesi

Emotional Interview with Robert Downey Jr.

Sesame Street: The Aveggies- Age of Bon Bon

"ucuz muhabbet"


















27 Nisan 2015 Pazartesi

Çöplerinizle de barışık mısınız bari

termometrelerimiz + 19 gösteriyor