22 Mart 2011 Salı

çok acayip bir şey bu / sonunda bu da oldu


ben de onların portfoliyolarını değerlendirmek istiyorum...


Galeri Elipsis ve Geniş Açı Proje Ofisi, Türkiye’de bir ilk olacak bir etkinlik düzenliyor: “Portfolyo Değerlendirmeleri”

Çeşitli düzeylerden fotoğrafçıları bir araya getirecek bir etkinlik olarak planlanan “Portfolyo Değerlendirmeleri I”de katılımcılar, işlerini bu alanda uzman isimlerle paylaşacak, onlardan yorumlar alacak, analitik olarak eleştirilecek ve sonuç olarak kendilerini ve işlerini geliştirme zemini bulacaklar.
Elipsis ve GAPO’nun düzenlediği bu ilk etkinlikte yer alacak değerlendiriciler şu isimlerden oluşuyor:
• Ferit Düzyol, Sipa Press’te Kültürel Projeler ve Sergiler Sorumlusu ve fotoğraf editörü
• Paul McMillen, fotoğrafçı ve reklamcı, Pamukbank Fotoğraf Galerisi’nin kurucusu ve yöneticisi
• Nazif Topçuoğlu, fotoğrafçı ve fotoğraf yazarı
• Sevil Sert, Artane’nin kurucusu, fotoğrafçı
• Charles Richards, fotoğrafçı, PPR İstanbul üyesi.
Her katılımcı, portfolyo değerlendiricileri arasından seçeceği 3 tanesine fotoğraflarını gösterebilecek, her değerlendirme yaklaşık 20 dakika sürecektir. Katılım 147,50 TL (125 TL+kdv), öğrenciler için 118 TL'dir (100 TL+kdv) ve sınırlı sayıda katılımcı alınacaktır.
2 Nisan 2011 Cumartesi günü Galeri Elipsis’te gerçekleşecek ‘Portfolyo Değerlendirme’ye başvurular, 26 Mart 2011 Cuma günü saat 18:00’e kadar yapılabilecek. Katılımcıların hangi saatlerde hazır bulunmaları gerektiği kendilerine önceden bildirilecektir.
Tüm katılımcıların, en fazla 30 adet fotoğraftan oluşan minimum A4 boyutlarında basılı portfolyoları ile değerlendirmeye gelmesi gerekmektedir. Basılı olmayan portfolyolar değerlendirilemeyecektir.
AYRINTILI BİLGİ İÇİN:
Galeri Elipsis: (212) 249 4892
Geniş Açı Proje Ofisi: (212) 251 7003