15 Şubat 2011 Salı

2. ULUSLARARASI MARDİN RESİM SEMPOZYUMU



2. ULUSLARARASI MARDİN RESİM SEMPOZYUMU BAŞLIYOR...
 Uluslararası Mardin Resim Sempozyumu’nun ikincisi düzenleniyor.
   Mardin Valiliği’nin desteğiyle 2010 Mart ayı içinde birincisi düzenlenen; Türkiye ve yurtdışından önemli sanatçıların katıldığı; “Medeniyetler Buluşması” üstbaşlığıyla konseptinin belirlendiği Resim Sempozyumu’nun bu yıl ikincisi düzenleniyor.
  Bu yılki 2. Uluslararası Mardin Resim Sempozyumu’na yine Türkiye’den ve yurtdışından önemli sanatçılar katılacak.
  Geçen yıl “Medeniyetler Buluşması” konsepti içinde sanatçılar eser ürettiği gibi, aynı zamanda sanat yazarları panellere katılmıştı. Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Abdülkadir Günyaz, Ümit Gezgin; bu panellerde medeniyet ve sanat ilişkisi üzerine düşüncelerini açıklamışlardı.
  Yine bu yıl da Türkiye’den ve dünyadan önemli sanatçılar katılıyor. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen sanat yazarları da “Medeniyetler Buluşması” başlığı altında panele katılıp konuşma yapacaklar.
  Sempozyum kapsamında geçen yıl aralarında Hans Olof Abrahamson, Zeliha Akçaoğlu, Mahmet Alagöz, H.Müjde Ayan, Ramiz Aydın, Hasan Erdemir, Halim Çeliker, E.Yıldız Doyran, Devrim Erbil, Basri Erdem, Seyyit Bozdoğan, Viktoria Grinvich, Siegfried Heim, Lars Erik Holm, Melik İskender, Anders Karlsson, Mehmet Kavukçu, Anatoly Kravtcenko, Lionel, Dİmitri Novak, Bahattin Odabaşı, Mehmet Özer, Bünyamin Özgültekin, Veli Sapaz, Wolfang Schmidt, Süleyman Saim Tekcan, Nedret Yaşar, Vural Yıldırım, Kent Olof Wahlbeck ve Şenol Yoruzlu gibi sanatçılar eser üretmiş ve eserlerini Sabancı müzesinde sergilemişlerdi.
  Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 2. Uluslararası Mardin Resim Sempozyumu’nun küratörleri Şerif Kino ve Fahrettin Kuzu olacak ve sempozyum 20 Mart 5 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılacak...


İletişim : KÜRATÖR

ŞERİF KİNO                   0533 543 51 18     E-MAİL  serifkino@hotmail.com