28 Kasım 2013 Perşembe

el yapımı nefis kitap kapakları





- Evet doktor bey, ben bir Gif manyağıyım.




Sen başarısızlığın resmini çizebilir misin toedor?


Kendime söz verdim eğer sıkı çalışırsam yarın sinemaya götüreceğim bizzat ben kendimi.
Fakat ne film vardır hiç bilmiyorum. Bakmadım ama mutlaka sulu zırtlak iki Türk filmi koymuşlardır. Sinemaya da biraz da abur cuburlar için gidiyorum ha (hayııır hışırdama yanlardan bazlama falan dermişim:)
Malumunuz gönlük, geçen hafta burnum fışkırıp fincanlarca kanadıktan sonra ve acilde bulunca kendini her planlama bir kez daha altüst oldu. İnana ben de bu konudan baydım ama burun bilim hakkında çok vakıfım artık, pıhtı üzerine konferans bile vere bilirim. Tabi ki bunu yapmayacağım tıp benim alanım değil. Annemin alanı sorun ona seneye ne ilaçlar piyasaya sürülecek bilir.
Benim uzmanlığım (onu da takip ettiğim mecralardan anlıyorum) illistrasyon, Piskoloji, işten atılanlar, siyah-beyaz çizimler, her tür resimli kitaplar.

Derse de gidemedim ama zaten oraya giderken de kendini sınava giriyormuşum “yapma  dedi ulama biri” o konuda da kasmayacağım artık.
İnsan geçmişini yazıp duvara asmalı, sanki dergilere programlara  yazı yazan ben değilmişim gibi nasıl unutup ilk kez yazı yazmayı öğreniyorum gibi triplerine girip heyecanlanmama her halde nano teknolojinin bile ağzı açık kalıyordur.

He aslıda ben ne diyecektim nerelere getirdin gönlük. Bu saçmalıklar süresince evden çıkamadım ya istemeden para birikti, o bana bi battı, kendimi böyle elit falan hissettim Fransızlar gibi.
Sonra Nişantaşın’da bir markete girdim doldurdum sepeti çıktığımda artık fakirdim Türkler gibi.
Dedim ki kendime senin prensesliğin maket kapısına kadarmış şış. Yemin ettim sadece kendimi kitapçılarda böyle kaybedeceğim.

Bu arada senanın japonları gelmişimdir? Özellikle sormayayım ki gizemli olsun hatta kafamda “senanın japonları” adlı bir mitos yaratayım. Belki yeni bir uygarlık yaymaya geliyorlardır. Belki sinir bilim için yetiştirecekleri bitkiler senaların bahçelerinde yetişe biliyordur. Ya da teknolojiden sıkılmışlardır  arkaik olduğumuzu sanıp bize bakmaya gelmişlerdir. O zaman karpuz kolu giysin herkes arayayım da.



4 göz 1 burunla bekliyoruz.