22 Kasım 2011 Salı

Brave




Pixar, 1995 yılında çığır açan animasyonu Toy Story’den sonra yoluna 13. eserleri olan Brave ile devam ediyor. Disney-Pixar ortak yapımı olan film 22 Haziran 2012′de gösterime girecek. Ayrıca Brave, Pixar’ın Steve Jobs olmadan yaptığı ilk film olma özelliğini de taşıyor.
Kuzey İskoçya dağlarında geçen çokça Braveheart tadında olan filmde özgürlük savaşcısı Merida’nın hikayesi anlatılıyor.

13 Kasım 2011 Pazar

ke çe le yada he ce le

Burada kısaca diyo ki yünü al sabunla yuvala 
ama şunı demiyo o yün nasıl olacak sıcak suda daha iyi falan olur da dememiş (nankör)
neyse ki labrotuarda arkadaşlar kırk sekiz gündür bu konuda çalışıyorlardı
vardım onların yanına dedim ne iş:
Hocam dediler (bana böyle derler arkamdan başka şey neyse)
sıcak suda ve ipliksiz özel yün lazım bu iş için onları da artık fahiş fiyatta satıyorlar siz en iyisi bir keçiyle anlaşma yapın dediler
gene ve neyse ki keçiyle anlaşma yapmak benim işimdi,
vardım keçi kardeşin evine kapıyı çaldım çaldım açmıyor bende çağrı bıraktım 
dedim bundan sonra mor yünleri bana yolluyosun o kadar.
işte böyle bir gereksiz öğrenme sürecini de kendi yöntemlerimizle çözdükten sonra gelelim gerçek hayata:
aneeee yufkamı alınacatı? beştaşa inmem ama.

11 Kasım 2011 Cuma

michael kenna

Elipsis Galeri, ünlü İngiliz fotoğraf sanatçısı Michael Kenna’nın Türkiye’deki ikinci solo sergisi olan Magnum Silentium’a 17 Kasım - 30 Aralık tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Sergide sanatçının İtalya, Fransa, Brezilya, Güney Kore, Meksika, Çin ve Japonya’da çekmiş olduğu yeni işleri yer alıyor.

Birçoğumuz henüz uykudayken çalışmayı tercih eden Michael Kenna, çıplak gözün göremediği zamana tanıklık yapıyor. Sanatçının imzası haline gelen eşsiz fotoğraflarında sık karşımıza çıkan ağaç, su ve doğa temaları ile soyutlaştırdığı mimari yapılar izleyene huzur ve dinginlik hissi veriyor.
Kenna, doğayla olan çalışmalarında, zamanın konu üzerindeki etkisini saatler sürebilen pozlamalarıyla gösterir. 

Gerek su içindeki yapıları gerekse bir ağacın oluşturduğu durgun ve meditatif formu, mimari yapıları andırır. Doğu Çin’in Anhui bölgesindeki Huangshan Dağları, Çin ressamlarına asırlardır ilham vermiş zen-vari zirvelerini tasvir ederken, Venedik gecelerinde belirginleşen kanal’ın dramatikleşen gondol direklerini, ihtişamında uzak yorgun avlu ve palazzolarını ortaya çıkartır. 
MICHAEL KENNA 1953'de Ingiltere'nin Widnes şehrinde doğdu. Önceleri rahip olmayı arzulayan Kenna sanat tutkusu yüzünden kendini resim ve fotoğraf okuduğu Banbury Sanat Okulu'nda buldu. Daha sonra eğitimine devam ettiği The London College of Printing'de fotoğraf sanatçısı olarak çalışmaya başladı.
Bugüne dek uluslararası bir çok ödüle layık görülmüş olan Michael Kenna'nın fotoğrafları başlıca müzeler tarafından kalıcı koleksiyonlarına dahil edilmiştir ve sergilenmiştir. Bunların bazıları; Londra’daki Victoria and Albert Müzesi, Tokyo Metropolitan Fotoğraf Müzesi, San Fransisco’daki SF MOMA, Washington DC’deki National Gallery of Art, Moskova Modern Sanat Müzesi, Japonya’daki Miyanomori Sanat Müzesi, Italya’daki Palazzo Magnani Müzesi, Japonya’daki Kushiro Art Museum, Çin’deki Shanghai Sanat Müzesi ve Prag’daki Dekoratif Sanatlar Müzesi.

1 Kasım 2011 Salı

insan bir şeyden soğumaya görsün

leyla ile mecnun'da Oğuz Atay okudu biri
her halde dizi tarihinde bir ilk zaten bu dizi ilerde çok konuşulacak daha.
kuklamı bitirdim şimdi ona kazak örecem
yenimo ya bir kaç foto koymam lazım (şu anda o site önlenilemez bir yükselişte)
onu da erteledim...
kendime ağır ol koşma dedim
bakalım bunu özel hayatımda gerçekleştirebilecekmiyim
bayram hemen gelse mi acaba