28 Şubat 2011 Pazartesi

tarihte zaytung


Vacaciones from Eleonora Arroyo on Vimeo.

kes yapıştır dönemi kapanıyormuş...ne güzel ,,,demek ki blogların hepsi kapanacak...bana uyar...

GAZETECİLER.COM - Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, 1986 yılından bu yana telif haklarının ihlali ve korsana karşı mücadele etiklerini belirterek, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun yakın bir zamanda kapsamının genişletileceğini belirtti.
Yeni düzenlemede internette ilgili güncellemelerin de yer alacağını kaydeden Parmaksız, şöyle konuştu:
"İnternet konusunda ihlal çok fazla ve yaptırım yok. Onun ilgili yaptırım ve ağır cezalar geliyor. Özellikle internette 'kopyala-yapıştır' yöntemiyle yapılan ihlallere karşı da yeni müeyyideler uygulanacak. Baktığımız zaman hak ihlalinin en çok internette meydana geldiğini görüyoruz. Bir eseri, sahibinden izin alınmadan kopyalamak, çoğaltmak ve yayımlamak yasaktır ama bu internette daha çok oluyor. Bu "kopyala-yapıştır" meselesi nedeniyle önümüzdeki günlerde çıkacak yasa ile insanların çok canı yanacak. Artık şahsınıza ait olmayan bir eseri kopyalayıp yapıştıramayacaksınız. Yapıştırıp onu kullandığınız zaman cezai müeyyideler olacak."
İnternet sitelerinin reklamdan para kazandığına dikkat çeken Parmaksız, "Nemalanma varsa telif de vardır. Yasa ile nemalanma ya da eser sahibinden izin almadan kullanılan bilgileri tespit ettiğimiz taktirde, o site kapatılacak ve ağır para cezaları gelecek. Müeyyidelerde para cezası var, hapis cezası var ve internet sitelerini kapatma var. İnternet sitelerine birkaç günlük süre de tanınıyor. Ama düzeltmezse cezai müeyyide daha da artıyor" diye konuştu.
İLETİŞİM ADRESİNE BAKMAYAN SİTEYE DE CEZAAkşam gazetesinin haberine göre Türkiye'de yüz binlerce internet sitesi oluşturulduktan sonra atıl bırakıldığını anlatan Parmaksız, bununla ilgili yeni gelişmelerin de olduğuna dikkati çekti.
"Çıkacak kanunda yeni bir şey daha var" diyen Parmaksız, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir internet sitesinde hak ihlali varsa ve ben ihlali o sitenin iletişim adresine e-mail atıp 'üyemizin eserini kullandınız bunu buradan kaldırın' dediğimde bu mailime cevap vermezse bile cezai müeyyide uygulanacak. Bir şahıs site kuracak ama hiç bir şekilde iletişim adresi vermeyecek veya maillerine bakmayacak. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Eğer sen bir site yaptıysan iletişim unsurunu göz önünde bulunduracaksın."
'EV VE ARABA GİBİ ESERLERİNİZE DE SİGORTA YAPTIRIN'İLESAM olarak yazarların ve eser sahiplerinin birbirlerine sahip çıkmasını istediklerini ifade eden Parmaksız, şunları kaydetti:
"Eserlerine mutlaka sahip çıksınlar. Bunun için de alanlarıyla ilgili gidip meslek birliklerine üye olsunlar. Çünkü biz İLESAM olarak 3-5 yıllık değil, 100 yıllık bir üyelik yapıyoruz. Kişi yaşarken haklarını korumaya devam ettiğimiz gibi kişi öldükten sonra da 70 yıl biz onun hakkını korumaya devam ediyoruz. Yani bu gün eserimiz talep görmeyebilir. Eserimizden faydalanılmayabilinir veya telif kazanamayabilirler ama yarın kazanamayacağımızın bir garantisi yok. Nasıl evimizi ve arabamızı sigorta ettiriyorsak, eserlerimizinde kaskosunu yaptırmamız lazım. Bunun kaskosunu da İLESAM yapıyor. Farklı alanlarda çalışan meslek birlikleri yapıyor."

26 Şubat 2011 Cumartesi

SONLUDUR SONLU OLAN

İlhan Berk

Her şey uzaklığı kuşanır
Erişir öyle sessizliğe
Ölü bir sineği sürüyor üç karınca
Karıştım ben de tuttum bir ucundan
Sonludur sonlu olan
Yer değiştirmesine katıldım sonra
Daha adı konmamış bir denizin
Baktım bir kaplumbağa suya uzanamıyordu
Suyu biraz öne çektim
En sonra bir bulutun
Konuşmasını geçirdim deftere
Rüzgârın çıkması gibidir şiir
Dedim, girdim sonra derin sessizliğe
(…)
İlhan Berk
“Çiğnenmiş Gül”, YKY, 2011

stuffed

Kağıttan Şeyler

CAN ERÇİN

Papirüs, parşömen, Gutenberg... İnsanın kağıtla kurduğu ilişki tüm zerafetiyle
devam ediyor. İnsanın içindeki en ince tel kopana kadar da devam edecek.
Can Erçin epeydir uğraşıyor kağıtla. Heykeller yapıyor, çevresindeki doğal dokuyu
aktarıyor kağıda, yüzeyler kuruyor. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü’nden
mezun olduktan sonra okumak ve çalışmak için gittiği Paris’te de sürmüş kağıda
olan düşkünlüğü. Orada katıldığı mimarlık ve tasarım programları bu hülyalı malzemeyi
kavrayışını, kullanma biçimini etkilemiş, geliştirmiş besbelli. Kağıt mekanlaşmış,
topografik boyutlar kazanarak, adeta kendi coğrafyasına kavuşmuş. Lekeler, renkler,
ton geçişleri; kıvrımlar, büklümler arasından birer birer uyanan
küçük güneşler: Kağıt insanın aynasıdır.

Can Erçin’in “Kağıttan Şeyler” başlıklı sergisi
2 Mart - 2 Nisan 2011 tarihleri arasında 44A Sanat Galerisi’nde izlenebilir. 

82 YAŞINDAKİ BETÜL MARDİN"DEN KADINLARA ÖGÜTLER


‎1. Her sabah spor yapacaksın. Günaşırı filan değil evladım. Her sabah.
2. Hep çalışacaksın. Üreteceksin. Beynin meşgul olacak, hep koşturman gereken işler olacak.
3. Günceli takip edeceksin. Haber izle, dergi, kitap, gazete oku. Gündemi yakala. Her konuda kendini update et. Yeni çıkan kitapları da bil, yeni açılan lokantaları da, bu sene moda olan renkleri de.
4. Evlilik ise şart değil, kafanı takma. Gerekli de değil. Hatta şöyle söyleyeyim: One problem less! (Bir problem eksik!)
5. Çocuk meselesine gelince... Ha işte, burada akan sular duruyor. Yapabiliyorsan yap. Birini bu kadar çok sevmek, onun sorumluluğunu taşımak sadece onu değil, seni de mutlu eder. Doğurmayacaksan, evlat edin. O zaman da senin çocuğun değişen bir şey yok. Evlat edinmeyeceksen de, manevi çocuğun olsun, birini okut, geleceğini şekillendirmesine yardımcı ol.
6. Günde bir kere et ye. Mutlaka her öğün sebze ve meyve ye. Kusura bakma, ben tatlı severim. Tatlıdan uzak dur diyemeyeceğim!
7. Ölümden sonra yaşamak istiyorsan, günlük tut. O küçük notlar, hem kendi hayatının tanıklığı, hem de yarına kalan bir bilgi kaynağı. Mesele benim babam, hiç düşünmeden 60 sene boyunca her gün Ece Ajanda'sına o gün olanları yazmış. Hâlâ açıp okuyorum ve çok faydalanıyorum.
8. Olumlu olacaksın.
9. Bazı şeyleri kabul edeceksin. Bütün kadınların seni sevmesine imkân yok! Demek ki bazı kadınlara dikkat edeceksin.
10. Erkeklere gelince, aynı anda birkaçını sevmeyeceksin. Ama onların böyle bir yeteneği ve şerefsizliği olduğunu bileceksin!! !



Bu kadar olur pes:)

25 Şubat 2011 Cuma

“İkililer, Üçlüler”



Nur Koçak'ın 1 Aralık 2010 tarihinden itibaren devam eden “İkililer, Üçlüler” sergisinin
kapanışı vesilesiyle düzenlediğimiz, sanatçının ilkokul II. sınıf “temiz defteri”nin
tıpkı basımının lansmanına bekliyoruz.
           
26 Şubat Cumartesi, 17:00-19:00


44A Sanat Galerisi
Ahmet Fetgari Sokak 44/A Teşvikiye
Tel: 0212 233 33 80 / 0533 421 35 44
info@44a.com.tr / www.44a.com.tr

Çocuklar için sosyal medya geliyor.

ABD'nin ünlü sinema yapım şirketi Walt Disney sosyal medya endüstrisinde de harekete geçti.
 
TechCrunch haber sitesinin bildirdiğine göre geçen yıl beta sürümü yayına başlayan, yetişkinlerin sosyal ağ deneyimlerinden çocukların da faydalanmasını sağlamak amacıyla faaliyete geçen Togetherville'ın sahibi artık Disney. Hizmetin Facebook ve türevlerinden farkı ise çocuklara uygun ve ebevyn kontrolü sağlayan bir ortam sunması.
 
Togetherville ebevynin çocuklarının kimle iletişim halinde olduğunu takip edebilecekleri güvenli bir ortam sunuyor. Ebevyn bu sosyal ağda çocuklarının kiminle arkadaşlık edebileceğini seçebiliyor ve Facebook kullanıcısı diğer ebevynler ile iletişim kurabiliyor.
 
Bir yandan çocuklar kendi sosyal topluluklarında arkadaşları ile biraraya gelip oyunlar oynayabiliyor, videolar izleyebiliyor, sanat yapabiliyor bir yandan da aile çocuğunun bütün aktivitelerini takip edebiliyor.
 
Site'nin hizmet sözleşmesinde artık 'Walt Disney İnternet Grubu'nun internet sitesine hoşgeldiniz ibaresi' bulunuyor.

24 Şubat 2011 Perşembe

pablo bernasconi



http://pablobernasconi.blogspot.com/

modern zanmanlada keçe böyle yapılıyor

Needle Felting is Easy from Brookelynn Morris on Vimeo.

şimdi böyle bir şey var



Manzara Perspectives

Tatar Beyi Sokak 27, Kuledibi
Beyoglu, Turkey
(bana bu haberleri gönderen akadaş kimse çok mersilerimi sunuyorum tam bu noktadan:)


Bandrolsüz, kitap ve çoğaltma işlerin satışı ve dağıtımı için bir imkan oluşturmayı amaçlar. Sanatçı kitapları, zinler gibi bağımsız üretimlerin yayılması ve çoğalması için düzenlenen bu satış etkinliğiyle yeni üretimler için kaynak yaratır. Bakkal, Too Many Books, Onagöre, Hellozine ve REC Collective’ in kitapları ve Folio Dergi' nin satılacağı ilk etkinliğimizi onurlandırmanızı umuyoruz.
--
Bandrolsüz - meaning without a hologram- aims to create possibilities for the sale and distribution of artists' books and multiples. With this event, Bandrolsuz creates a platform for the circulation of new independent productions such as artists' books and zines and aims to create new resources to enhance and support their production. We cordially invite you to our first event in which books by Bakkal, Too Many Books, Onagore, Hellozine and REC Colletive and Folio magazine will be on sale. 

-- 
bakkal
by timothée huguet & gamze ozer
www.bakkalpress.com

21 Şubat 2011 Pazartesi

bu gün pazartesi olmasına rağmen süper

Dün çektiğimiz stopmotion animasyonun montajını yapıyorum,
işin en zevkli kısmı bu bence:-)
 Ayrıca birazdan bir balık ziyafeti beni bekliyor.oley.

18 Şubat 2011 Cuma

çizmelerimi çizdim


armani

Burnumun dibinde geceli gündüzlü bir çalışma var. Yakında bir gökdelen bitecek. O kadar hızlı bürüyor ki ancak bu şekilde gökdelen konduyu takip edebileceğim. Zaman zaman fotoğrafını çekiyorum daha geçen ay çatıların üzerinde hayalet gibi belirdi...
İşçileri bile bu mesafeden takip edebiliyorum. İsmi Armani olunca işçilerin de giyim kuşamını merak ediyor insan tabi....

15 Şubat 2011 Salı

Madagascar

big proce

Sevgili günlük, 
Seninle çok enteresan bir çalışmaya ortaklık edeceğiz. 
Bakalım sürdürülebilir bir proje halini alacak mı....
Bir yerden başlamak lazım 
şimdilik bir fotoğraf var elimde 
çoğalsın sana geri dönecem. 
İsmi de armani olacak 
görüşüz cicim:)

2. ULUSLARARASI MARDİN RESİM SEMPOZYUMU



2. ULUSLARARASI MARDİN RESİM SEMPOZYUMU BAŞLIYOR...
 Uluslararası Mardin Resim Sempozyumu’nun ikincisi düzenleniyor.
   Mardin Valiliği’nin desteğiyle 2010 Mart ayı içinde birincisi düzenlenen; Türkiye ve yurtdışından önemli sanatçıların katıldığı; “Medeniyetler Buluşması” üstbaşlığıyla konseptinin belirlendiği Resim Sempozyumu’nun bu yıl ikincisi düzenleniyor.
  Bu yılki 2. Uluslararası Mardin Resim Sempozyumu’na yine Türkiye’den ve yurtdışından önemli sanatçılar katılacak.
  Geçen yıl “Medeniyetler Buluşması” konsepti içinde sanatçılar eser ürettiği gibi, aynı zamanda sanat yazarları panellere katılmıştı. Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Abdülkadir Günyaz, Ümit Gezgin; bu panellerde medeniyet ve sanat ilişkisi üzerine düşüncelerini açıklamışlardı.
  Yine bu yıl da Türkiye’den ve dünyadan önemli sanatçılar katılıyor. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen sanat yazarları da “Medeniyetler Buluşması” başlığı altında panele katılıp konuşma yapacaklar.
  Sempozyum kapsamında geçen yıl aralarında Hans Olof Abrahamson, Zeliha Akçaoğlu, Mahmet Alagöz, H.Müjde Ayan, Ramiz Aydın, Hasan Erdemir, Halim Çeliker, E.Yıldız Doyran, Devrim Erbil, Basri Erdem, Seyyit Bozdoğan, Viktoria Grinvich, Siegfried Heim, Lars Erik Holm, Melik İskender, Anders Karlsson, Mehmet Kavukçu, Anatoly Kravtcenko, Lionel, Dİmitri Novak, Bahattin Odabaşı, Mehmet Özer, Bünyamin Özgültekin, Veli Sapaz, Wolfang Schmidt, Süleyman Saim Tekcan, Nedret Yaşar, Vural Yıldırım, Kent Olof Wahlbeck ve Şenol Yoruzlu gibi sanatçılar eser üretmiş ve eserlerini Sabancı müzesinde sergilemişlerdi.
  Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 2. Uluslararası Mardin Resim Sempozyumu’nun küratörleri Şerif Kino ve Fahrettin Kuzu olacak ve sempozyum 20 Mart 5 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılacak...


İletişim : KÜRATÖR

ŞERİF KİNO                   0533 543 51 18     E-MAİL  serifkino@hotmail.com

arabamı boyattım denince bu anlaşılmalı

iyi bir tablet böyle olmalı

8 Şubat 2011 Salı

sonra sadete yani takıl'a gittim

Oraya da takılarımı bıraktım.
Çok acayip şeyler gelmiş kendimi deli gibi alış verişe bırakmam an meselesiydi:)
Hemen çıktım.
Ama biliyorum ki paraları alınca ilk oraya dalacam....
Sonra arkadaşlarım bar açmış, ismi 21 cihangir'de
çok hoşuma gitti cumartesileri artık orada buluşmaca.

önce zencefile gittim


Bardak altlarını teslim ettim. Ekmek aldım nefisti sanıyorum arık başka ekmek yiyemeyeceğim :) Bu arada zencefilin dükkanı var oradan bahsediyorum biliyosunuz değil mi?

2 Şubat 2011 Çarşamba

http://julianabollini.blogspot.com/
http://foldhere.bigcartel.com/

defnenin gidişi

Bazı ölümler vardır sadece donup kalırsın.
Hiç bir şeye göderme yapmaz,
diyemezsin:
hastaydı...
yaşlıydı...
bitmişti...
yorgundu...
kurtuldu...
Öyle zart diye filmin kopması gibidir bunlar.
Böle kopma ben de iki kere oldu ikisine de ne alıştım ne de kafam bastı...

Dergi

bu ay için çizdiğim resim: