17 Mayıs 2009 Pazar

eski yazamadığım günler




Kısa bir şey yazmak için oturmuştum bilgisayarın başına birden bu yazı belirdi.

Çok önceleri takma isimle büyük sitelerden birine yazı yazıyordum. Her hafta sonu ne yazacağım diye kıvrandığımı bilirim. En ilaç konu nasıl yazamadığımı yazmaktı. O zamanki tarzım kışkırtıcıydı. Güncel bir konuyu, yumak olmuş kışlıkların içinden kaşkol çeker çeker sonsuza kadar uzatırdım. Taki sonunda sinir bozucu bir mesaja bağlayana kadar. Bir sürü yorum alırdım çoğu sinir olmuş vatandaşlardan gelirdi. Gülerdim içimden insanların mücadelerini kişi bazında sürdürmek istemelerine dahası varlığını bile bilmediği bir sanal yazıcıyla kıran kırana gurur savaşına girmeleri enteresandı..

Konu bulamadığım zamanlarda başımdan geçenleri bir köftenin, evet yanlış okumadınız bir köftenin başından geçmiş olarak anlatırdım. Çok enteresan anlamlar çıkardı. Bazıları beni pis bir alkolik olduğumu sanırlardı. Halbuki pis bir alkolik bile olamamıştım. İki birada acilik olmuşluğumu bilrim. Sefildim ama kendimi terk ettiğim içindi bu. Yaklaşık on yıl hiçbir şey çizmememin sebebi de bundandı.Kendime bu şekilde cezalandırıyordum...

Herkesten ama daha çok başarılı olan herkesten nefret ediyordum. Mutlaka başarılarının arkasında bir güç olduğunu düşünürdüm. Biraz kurcalayınca bu başarıyı hoş olmayan bir yere bağlardım da. Kendi başarısızlığımı ise tek bir kişiye yedirmez çevremdeki herkese dağıtırdım. Zaman zaman o kişilere çaktırmadan küserdim. Beni anlamıyorlar cümlesiyle ne çok mücadele ettim.

Şimdi daha fazla derinlere inmeden ve bu günün hafta sonu olduğunu yazı yetiştirdiğim günlerin hatırına yazdığımı unutmamalıyım. Kısaca yazmayı özledim, bellimi olur gene bir yerlerde tekrar başlarım.


çevreciler için süper bir site

































http://www.inhabitat.com/